Vulić: Dodik i Vučić žive za svoj narod

r

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da su Milorad Dodik i Aleksandar Vučić državnici, ljudi koji srpski govore, srpski misle i za svoj narod žive.

“Rezolucija o Srebrenici nije ništa drugo nego želja za etiketiranjem Srba kao genocidnog naroda, a nikakva moralna satisfakcija, ali to Saša Magazinović ne može shvatiti, jer taj ne pripada nikome i ne zna šta znači pripadnost svom narodu. Čovjek bez pripadnosti svom narodu je kao čardak ni na nebu, ni na zemlji”, istakla je Vulićeva za Srnu reagujući na Magazinovićevu izjavu da Dodik i Vučić, kako kaže, nameću Srbima narativ o genocidnom narodu.

Vulićeva je istakla da je Magazinović omiljeni sarajevski komentator za svaku priliku i temu, a najdraži im je kada treba nešto reći ili glasati protiv Srba.

Biti dekorativni Srbin po imenu u funkciji lažne multietičnosti je unosna, ali ponižavajuća i sramno dodijeljena uloga, a još sramnije i ponižavajuće je prihvatiti tako nešto”, ocijenila je Vulićeva.

Ona je dodala da je Magazinoviću i svima koji podržavaju donošenje ovakvog sramnog dokumenta kao što je rezolucija o Srebrenici nije stalo do žrtava, jer da jeste onda bi tražili donošenje rezolucije za sve žrtve proteklog građanskog rata u BiH – i srpske, i hrvatske i bošnjačke.

Vulićeva je rekla da je njihov jedini cilj etiketiranje i žigosanje srpskog naroda, koji je je bio jedini žrtva genocida na ovim prostorima.

Dvadeset godina nakon Drugog svjetskog rata u Lijevču nije bilo muškarca za vojsku, niti je bilo žena da rađaju djecu, niti je bilo djece za budućnost.

To je najplastičniji primjer genocida. Zalagati se za Rezoluciju o Srebrenici u kojoj i danas imamo na biračkom spisku bošnjačkog naroda koliko i srpskog, te razna udruženja koja se bave pravom bošnjačkog življa samo potvrđuje licemjerstvo finansijera rezolucije”, istakla je Vulićeva.

Ona je ukazala da taj tekst rezolucije neće donijeti ništa dobro BiH, naprotiv