Šta se dešavalo na sjednici u UN-u? - "Zapad se smijao Željki, Srbija je zaplakala, a onda šlag na tortu..."

v

I na kraju šlag - Cvijanović se javila za repliku, ali joj predsjedavajuća iz Malte rekla - ne može isteklo ti vrijeme. Baš onako kao Vučiću neki dan, rekao je novinar Ivica Puljić


Ivica Puljić, dugogodišnji bh. novinar i dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, prokomentarisao je jučerašnju sjednicu Vijeća sigurnosti UN na kojoj se govorilo o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u našoj zemlji.

Puljić već sedmicama intenzivno prati sva dešavanja u UN-u, sa posebnim fokusom na Bosnu i Hercegovinu odnosno najavljeno usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici i sve što se dešava u vezi sa njom.

- Održana izvanredna sjednica Vijeća sigurnosti o BiH na traženje Rusije od koje je to iskamčila Željka Cvijanović. Bolje da nije, jer joj je rečeno da može govoriti u privatnom kapacitetu. Oplela ona po svima, a RS je, kako kaže, mjesto s rajskim vratima. To je izazivalo podsmijeh zapadnih zemalja samo se Rus upalio sretan što može skrenuti pozornost s Ukrajine. Nitko nije s njim podijelio stav da je stanje u BiH tako alarmantno da mogu stradati Balkan, Europa i svijet, napisao je Puljić.


 

Istakao je kako je predstavnik Srbije govorio na način "ko nas zavadi".

- Srbija je zaplakala zbog rezolucije, a onda je Lagumdžija održao profesorsko predavanje Rusima i Srbiji i Cvijanović. I na kraju šlag - Cvijanović se javila za repliku, ali joj predsjedavajuća iz Malte rekla - ne može isteklo ti vrijeme. Baš onako kao Vučiću neki dan, zaključio je Puljić.