Velika Kladuša: Mladić ubio srnu, pa mu policija pokucala na vrata

r

Policija u Velikoj Kladuši odgovorila je brzo i odlučno nakon što su na društvenim mrežama objavljene šokantne fotografije ubijene srne, što je izazvalo sumnje da je počinjeno krivično djelo “Ubijanje i mučenje životinja”.

Policija je odmah reagovala na ove alarmantne informacije i privela N.A. (27) za kojeg se sumnja da je počinio navedeno krivično djelo.

Također, N.A. je predao policiji oružje koje je navodno koristio u ovom nelegalnom činu, te je pokazao mjesto gdje je ostavio tijelo ubijene životinje.

Ovaj incident još jednom je istakao važnost brze i efikasne reakcije policije u suzbijanju kršenja zakona koji se odnose na zaštitu životinja. Krivolov i zlostavljanje životinja su ozbiljna krivična djela koja narušavaju prirodni balans ekosistema i nanose štetu divljim životinjama.

Policija u Velikoj Kladuši izražava odlučnost u procesuiranju ovakvih slučajeva i poziva građane da budu svjesni zakonskih odredbi koje štite životinje te da odmah prijave svaki sumnjivi slučaj krivolova ili zlostavljanja životinja.

Očekuje se da će pravosudni organi nastaviti sa istragom ovog slučaja kako bi osigurali da odgovorni budu privedeni pravdi i da se snažno kazne prema zakonu.