Veliki preokret u istrazi tragedije: Alma nije skočila s djecom sa mosta?

a

Alma Arazi (39) i njeno troje djece koji su tragično okončali život 2. maja u Skadru, nisu skočili sa novog mosta u rijeku Bojanu, potvrdila je istražna grupa, javlja albanski "Report TV".

Prema tvrdnjama ovog medija, Alma je sa djecom išla ka kraju mosta, putem koji vodi do državnog puta Skadar-Murikan. Tužilaštvo je krenulo ka ovom tragu, nakon što je pretresom na području Dajlana, oko 100 metara od mosta, pronađeno tijelo druge djevojčice. 

Istražiteljima je sada jasno da je Alma Arazi izvela ekstremni čin ispod novog mosta na Bojani, na obali.

Sumnja pala na Ergisa
Od 2. maja, otkako se dogodila tragedija u Skadru, kad je Alma Arazi sa svoje troje djece okončala život u reci Bojani, sumnja je pala na njenog supruga i oca njihove djece.

Ergis Arazi nalazi se u pritvoru, u samici, pod optužbom da je "izazvao samoubistvo", a njegov telefon je na vještačenju u kriminalističkoj laboratoriji u Tirani, kako bi se dokazalo da li je bio u blizini Alme i troje djece, u vrijeme kada se sumnja da je izvršeno trostruko ubistvo i samoubistvo.

Kako navodi Report TV, za analizu telefona zatraženi su podaci od mobilne kompanije, a pregledaju se i njegove poruke i komunikacije od 2. maja uvečer. Almin telefon nije pronađen na mjestu tragedije. U žbunju su pronađene lutke i ambalaža od hrane, ali iz forenzičke laboratorije još nema odgovora da li pripadaju Alminoj djeci.

S druge strane, za sada ključna osoba za istražitelje je Almina jetrva, Valentina Arazi, koja je, kako se vidi na snimku, popila kafu sa njom prije ekstremnog čina samoubistva sa troje djece.

Ponovo će se ispitati jetrva
U prvom svjedočenju Valentina je rekla da se Alma pozdravila sa njom i najavila joj da će otići kod brata u Drač kako bi se smirila poslije svađe sa suprugom.

Istražitelji su rekli da će ona biti ponovo saslušana, u cilju izvlačenja drugih podataka koji bi, kako se vjeruje, mogli da rasvijetle ovaj tragični događaj.

Također, očekuje se i saslušanje ljubavnice Ergisa Arasija, 18-godišnje djevojke koja je sa Alminim suprugom sedam mjeseci bila u vanbračnoj vezi. Ona je, kako navode albanski mediji, u teškom psihičkom stanju, zbog čega nije u situaciji da odmah da iskaz, prenosi albanski "Report TV".