Dani Alves dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora ima novi posao

c

Nakon što je 14 mjeseci bio u zatvoru u Barceloni zbog seksualnog napada, Dani Alves je 25. marta pušten na uslovnu slobodu nakon što je platio kauciju od milion eura, a sada je već spreman za nove poslovne poduhvate.
Pedeset i dva dana kasnije, bivši brazilski as nastoji da obnovi svoj život novim profesionalnim projektom vezanim za svijet sporta.

Prema izvještajima u španskoj štampi, Dani Alves je osnovao agenciju koja će predstavljati profesionalne sportiste. Kompanija se zove OQP Sport & Management i također će upravljati imidžom sportista.

Portal ON Economía otkrio je da se kompanija već pojavljuje u komercijalnom registru Španije i da će imati sjedište u gradu Barcelona. Osim toga, firma je osnovana u aprilu ove godine sa investicijom od 30 hiljada eura.
Alves se i u prošlosti okušao kao poduzetnik s nekoliko kompanija od kojih su četiri morale biti zatvorena između 2019. i 2021., dok su Cedro Sport i Bahía Ilheus Inmobiliaria "preživjele".

Podsjetimo, nekada proslavljeni nogometaš Barcelone i reprezentacije Brazila 22. februara osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napada, no nakon 430 dana u zatvoru pušten je na privremenu slobodu do pravomoćnosti presude u njegovom slučaju.