Hamza Čataković u reprezentativnoj formi

c

Napadač Sarajeva Hamza Čataković (27) u minulom, 31. kolu wwin lige BiH dokazao je da je u reprezentativnoj formi. U koševskom preokretu protiv (2:1) Zvijezde 09 bio je dvostruki strijelac, te tako stigao do svog 16. gola i drugog mjesta na listi premijerligaških strijelaca, gdje se izjednačio sa Dejanom Vidićem iz Sloge Doboj.

Prvoplasirani Nemanja Bilbija (Zrinjski) postigao je 24 pogotka, ali je već kao i Vidić završio sezonu zbog povrede.

Čataković je prosto eksplodirao u drugom dijelu sezona, kada je konačno i zasluženo, dobio šansu ispred Brazilca Renana Oliveire, koji je u prvom dijelu sezone postigao osam golova, uz još jedan pogodak ovoga proljeća.

Tako je Hamza skrenuo pažnju i novog selektora našeg državnog tima Sergeja Barbareza, koji je već na prvom obraćanju novinarima najavio , a kasnije i pokazao, da će bh. elita biti pod posebnom lupom.

Centarfor bordo tima ove sezone zabilježio je 31 premijerligaški nastup i postigao 16 golova, uz jednu asistenciju. Na terenu je proveo ukupno 1.392 minute, što znači da je u prosjeku svakih 87 minuta postigao pogodak. Također, odigrao je i četiri utakmice u Kupu BiH, te za ukupno 168 minuta provedenih u igri postigao dva gola.

Tako se nekadašnji juniorski i mladi reprezentativac BiH ponovo našao na radaru selektora.