Je li Selmanović bio u grupi koja je krenula “preuzeti državu”? “Razdvojite naše slučajeve”

.
U Sudu Bosne i Hercegovine održava se ročište za 18 osoba koje su uhapšene u akciji “Black Tie 2”, a za koje se traži određivanje pritvora.

 

Jedan od uhapšenih je Mustafa Selmanović, komandant specijalne jedinice FUP-a, koji je iznio nekoliko riječi u svoju odbranu.

“Žao mi je što smo morali prolaziti kroz ovu torturu. 2019. godine me nazvao Osman Mehmedagić i pitao na čijoj sam strani. Rekao sam mu da sam na strani istine i tada je sve počelo”, rekao je Selmanović.

Kaže da su ga istražitelji ispitivali kome je dao uniformu FUP-a i da li ih je dao Elmedinu Konakoviću i Aljoši Čampari.

Također je istakao da nije bježao ni kada je bilo najteže, pa neće ni sada.

Podsjetimo, Tužilaštvo je danas iznijelo šokantne podatke da je grupa “Tito i Dino” imala namjeru “preuzeti državu”, takođe, u SKY porukama su kriminalci govorili o osnivanju Naroda i Pravde.

Advokati FUP-ovaca Mustafe Selmanovića, Senada Kadića, Adina Čatića i Emira Druškića tvrde da oni nisu pripadali ovoj grupi, te da se njima ne stavlja na teret djelo organiziranog kriminala, već zloupotreba položaja i primanje dara, pa su zbog toga zatražili da se njihovi slučajevi izdvoje.

Mirsad Crnovršanin, Selmanovićev advokat, kazao je da 2016. policijske agencije, pa ni OSA, nisu imale evidentiranog Edina Gačanina kao bezbjednosno interesantnu osobu.