JKUP „Komunalije“ krupni otpad danas odvozi na sljedećim relacijama

v

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 44 pacijenta. Dežurni doktori bili su Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Valbona Mahmutović koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo, dok saobraćajnih nezgoda i slučajeva narušavanja javnog reda  mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije od 09:30 do 15:00 sati za trafopodručje Dispanzer.

JKUP „Komunalije“ krupni otpad danas odvozi na sljedećim relacijama: PONIKVE, PODZVIZD, RAJNOVAC, DRENOVAC, KUMARICA, SLAPNICA, TODOROVSKA SLAPNICA, HAJRAT, BOSANSKA BOJNA, GLINICA, ELEZOVIĆI, GRADINA, POLJANA. Građevinski otpad i auto gume ne odvoze se u sklopu ove akcije. Potrebno je krupni otpad pripremiti uz putnu komunikaciju. Sve informacije na broj: 037/831-206.

– Iz „ViK-a“ ovog jutra informišu da je isporuka pitke vode uredna.

– Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, te izbjegavanje rizičnih preticanja. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Širom zemlje povremeno sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

– Slično kao u proteklom periodu, uz povećanu naoblaku i nestabilno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, tegobe kod osjetljivih osoba povremeno će biti nešto izraženije. Nakon prohladnog jutra kada je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i posvetiti više pažnje zaštiti od nižih temperatura, tokom dana malo ugodnije. Sa više svježine, moguće je i izvjesno olakšanje, naročito u noći, uz mirniji san.