Načelnik Istočne lidže poručio: Doktor su otišli da rade u mrsko Sarajevo, ne u Njemačku, zato ih i nemamo

r
Marinko Božović, načelnik Opštine Istočna Ilidža i funkcioner SDS-a, izjavio je da vlast i Komitet SNSD-a prebacuju krivicu za lošu situaciju u Republici Srpskoj (RS) na Srpsku demokratsku stranku (SDS).

“Treba priznati da svi koji živimo u RS vidimo da je ona u najgoroj situaciji od svog osnivanja. U sada već privatnoj državi, naređenja se izdaju preko potpuno kontrolisanih medija, a poruka je uvijek ista – za ovakvo stanje u RS treba optužiti Srpsku demokratsku stranku”, rekao je Božović.

Božović je optužio vlast za pretvaranje politike u biznis, dok je SDS, prema njegovim riječima, stvorio RS. “Mi branimo ono što smo stvorili. Mi RS, vi svoj prljavi kapital”, poručio je.

U svojoj poruci predsjedniku RS Miloradu Dodiku, Božović je zatražio njegovu ostavku i održavanje predsjedničkih izbora istog dana kada su planirani lokalni izbori, 6. oktobra. “Gospodine predsjedniče, ako želite da povjerujemo u vaše namjere, podnesite ostavku i neka Narodna skupština raspiše predsjedničke izbore. Potpišite Izborni zakon RS prije ostavke”, izjavio je Božović.

Božović je naglasio da je ovo prvi korak ka jedinstvenom nastupu svih Srba iz RS i vođenju mudre politike koja će smiriti tenzije i sačuvati mir u Bosni i Hercegovini.

“Međutim, dok raspravljamo o ovim pitanjima, 18. maja 2024. godine, u mojim Vojkovićima nema doktora opšte prakse. Vojkovići, koji su u ratu imali svoju brigadu i danas imaju 3.500 registrovanih pacijenata i preko 5.000 stanovnika, nemaju doktora jer su otišli da rade u mrsko Sarajevo, ne u Njemačku. Mislite o tome. I zapitajte se – zbog koga i zbog čega”, zaključio je Božović