Oglasio se Klopp o velikoj svađi sa Salahom

r

Trener Liverpoola Jurgen Klopp rekao je da je njegova svađa sa fudbalerom te ekipe Mohamedom Salahom potpuno razriješena i da nije nanijela štetu njihovom dugogodišnjem odnosu.

Klopp i Salah su se posvađali na terenu pored klupe tokom utakmice protiv West Hama (2:2) prošle subote. Salah je poslije meča dao prilično zapaljivu izjavu.

„Ako progovorim, biće požar“.

Gotovo nedjelju dana kasnije, Klopp je rekao da tu više nije tema.

„Nema problema. Da se ne poznajemo toliko dugo, ne znam kako bismo to riješili, ali toliko dugo se poznajemo i previše poštujemo, da zaista nema problema“, rekao je Klopp novinarima uoči utakmice protiv Tottenhama.

Incident se dogodio kada se Salah spremao da uđe u igru sa klupe, na kojoj je bio drugi put u posljednje tri utakmice.

„Najbolja situacija bi bila da su svi u najboljoj formi, da pobjeđujemo, postižemo mnogo golova. Da, onda situacija (sa Salahom) vjerovatno ne bi bila takva. Onda, prvenstveno, Mo ne bi bio na klupi“, naveo je njemački trener.

Klopp će na kraju sezone, poslije gotovo devet godina napustiti Anfield. On je upitan da li će 31-godišnji Salah biti u planovima novog trenera. Egipatski napadač je u Liverpoolu od 2017. godine, a spekuliše se da bi mogao da ode u Saudijsku Arabiju.

„I prije sam govorio kakav je igrač. To je nevjerovatno. Ali mislim da ne bi trebalo o tome da pričam. Drugi će o tome odlučiti, posebno Mo. Nema naznaka da neće biti tako. Ali ja sam u posljednje vrijeme zaista pogrešna osoba koja bi trebalo da priča o tome“, naveo je Klopp.