Pogledajte snimak incidenta: Tučnjava u saobraćaju uz prijetnje i naguravanje

r
U petak, u popodnevnim satima, Split je bio poprište nemilog događaja u Ulici Domovinskog rata, gdje je došlo do fizičkog sukoba između sudionika u saobraćaju, izvještava Dalmacija Danas.

Incident je započeo verbalnim sukobom između osoba iz dva različita vozila. Prema snimci koju je zabilježio jedan od svjedoka, sukob je eskalirao kada su sudionici, njih pet, izašli iz svojih automobila u blizini raskrižja s Ulicom Hrvatske mornarice.

Jedan od muškaraca iz Audija usmjeren je bio prema svojoj suvozačici s riječima: “Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile”, dok je žena iz drugog automobila vikala: “Pusti ga, vidiš da je kreten. Kretenčino jedna.”

Situacija je brzo prerasla u fizički obračun, tijekom kojeg su dvije osobe završile na podu. Ubrzo nakon toga na mjesto događaja stigla je policija.

Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske, potvrdila je da se incident dogodio 3. maja oko 13:50 te je objasnila da je narušavanje javnog reda i mira nastalo zbog nesuglasica u vožnji. “Nakon međusobnog vrijeđanja i psovanja, sudionici su izašli iz vozila i počelo je naguravanje koje je rezultiralo sukobom”, izjavila je Lolić.

Policija je intervenirala privedenjem osoba u postaju, gdje je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđena je osnovana sumnja da su četiri osobe počinile prekršaje protiv javnog reda i mira prema članku 6, dok je jedna osoba počinila prekršaj prema članku 13 istog zakona. Protiv svih sudionika će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

 

Video pogledajte KLIKOM OVDJE

 

Foto : Dalmacija Danas