Anđela Samardžić osvojila srebro na takmičenju u Zagrebu

.

Evropsko univerzitetsko borilačko prvenstvo održava se u glavnom gradu Hrvatske od 21. do 23. jula

Anđela Samardžić, džudo reprezentativka BIH i predstavnica Univerziteta u Sarajevu, osvojila je srebrenu medalju prvog dana Evropskog univerzitetskog borilačkog prvenstva, koje se održava u Zagrebu od 21. do 23. jula.

Samardžić je nastupila u kategoriji do 57 kg i ostvarila četiri pobjede. Naša predstavnica je bila bolja od Nijemice Kire Brend (Kyra Brand), Austrijke Paule Filcvajser (Filzwieser),,Nizozemke Danike Jansen (Danique Janssen), te takmičarke iz Francuske Salome Guere (Guerre). U finalu je izgubila od Jane Cigler (Ziegler) iz Njemačke.

Inače, Samardžić je studentica Poljoprivredno-prehrambenog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Danas je nastupila i Mila Petrović koja je predstavljala Univerzitet u Travniku, te osvojila peto mjesto sa tri pobjede i dva poraza. Mila je studentica Edukacijskog fakulteta u Travniku.

Sutra će nastupiti Mustafa Hebib sa Univerziteta u Sarajevu, Domagoj Pušić, sa Sveučilišta u Mostaru, Toni Miletić, sa Univerziteta u Saraejvu, Božidar Vučurević, sa Univerziteta u Banjoj Luci, te Domagoj Marić koji studira na Sveučilištu u Mostaru.

Inače, ovo prestižno Evropsko univerzitetsko prvenstvo okupilo je 398 Univerziteta iz 31 evropske zemlje i 1537 sportista.