Barsa spremila 80 miliona eura: Želi dovesti zvijezdu iz Bajerna

c

Ranije ove sedmice, predsjednik La Lige Havier Tebas (Javier) detaljno je govorio o ekonomskoj situaciji Barselone i tom prilikom je rekao da klub napokon izlazi iz finansijskog nereda.

Predsjednik Barse Laporta je to jučer potvrdio, navodeći da su blizu povratka na pravilo 1:1 za transfere. Kada uzmemo u obzir tu činjenicu, veliki transferi u redovima Barselone nisu potpuno isključeni ovog ljeta.

Barselona mora dovesti pojačanja
Barselona je spremila 80 miliona eura kako bi pokušala dovesti Liroj Sanea (Leroy) u svoje redove.

Ćavi (Xavi) će tražiti jačanje nekih ključnih pozicija na terenu, pri čemu je jedan od najbitnijih ciljeva ovog ljeta dovesti vrhunskog krilnog napadača.

Njemački fudbaler igra jako dobro ove sezone i postigao je 8 golova uz 11 asistencija u 26 nastupa u ligi.

Iako je često igrao kao desno krilo za Bajern, Sane je također sposoban igrati i na lijevom krilu sa jednakim učinkom, a njegova svestranost odgovara planovima Ćavija Ernandeza (Hernandez)

Bajern ne želi prodati Sanea
Saneov trenutni ugovor traje do ljeta 2025. godine, što daje prednost Barseloni u pregovorima, ako Sane odluči da neće produžiti ugovor s Bavarcima.

Bajern sigurno ne želi prodati svog prvotimca i oni se nadaju da će Sane produžiti na još četiri godine.

Ukoliko Sane potpiše dugoročniji ugovor s klubom, naknada koju će Barselona morati platiti za njegov transfer će se značajno povećati.

Stoga ostaje za vidjeti može li Barselona na vrijeme ponuditi ugovor za zvijezdu Bajerna u junu, ili će ih finansijska situacija natjerati da odgode ovaj posao.