Borussia ih izbacila u polufinalu Lige prvaka, a na ljeto PSG-u želi ukrasti kapitalca u napadu

.
Kolo Muani na Westfalenu?

 

Borussia Dortmund polako pravi listu želja za ljeto, a na njoj se nalazi i jedno vrlo zvučno ime iz PSG-a.

U nedavno odigranom polufinalu Lige prvaka Borussia je dva puta s po 1:0 slavila protiv PSG-a i plasirala se u finale.

Tamo će 1. juna od 21:00 sati na Wembleyju u Londonu igrati protiv Real Madrida koji je izbacio Bayern u polufinalnom dvomeču.

Nakon što ih je spriječila da ponovo nakon 2020. godine uđu u finale, Borussia Dortmund na ljeto želi PSG-u ukrasti jednog kapitalnog fudbalera.

Riječ je o Randalu Kolou Muaniju. Ovaj fudbaler meta je Borussije za ljetni prijelazni rok i vidjet ćemo hoće li doći na Signal Iduna Park stadion.

Ofanzivac kojeg je PSG platio 95 miliona eura na ljeto 2023. godine, a upravo to je velika prepreka za Borussiju na putu realizacije ovoga posla.

Parižani cijene Kolo Muanija na 100 miliona eura. Ovu informaciju objavio je ugledni francuski list L'Equipe.

Očigledno je da je Borussia Dortmund uslovno rečeno dobila krila nakon plasmana u finale Lige prvaka i želi da Fullkrug iduće sezone ima ozbiljnu konkurenciju u napadu.

Što se Kolo Muanija tiječ, on je ove sezone u svim takmičenjima učestvovao u 18 golova - postigao je 12 pogodaka i podijelio šest asistencija.

Ugovor s PSG-om ističe mu na ljeto 2028. godine, pa prvak Francuske ima jedan vrlo komotan položaj kada su pregovori s drugim klubovima što se tiče njegove prodaje u pitanju.

Da stvar po PSG bude gora, na ljeto im odlazi i Kylian Mbappe, te ostaje da vidimo kako će ovaj tim izgledati sljedeće sezone.