Čak se i EHF našalio s rukometašima BiH: Žele rivala ponijeti kući

,

Krovna kuća evropskog rukometa (EHF) objavila je interesantan video kojim je na najbolji mogući način opisala duel Bosne i Hercegovine protiv Nizozemske.

Rukometaši BiH sinoć su doživjeli novi debakl na Evropskom prvenstvu, a ovoga puta Nizozemska je slavila rezultatom 36:20 i tako ugasila snove naše selekcije o plasmanu u drugi krug najelitnijeg kontinentalnog takmičenja.

Nizozemci su dominirali od starta, sredinom prvog poluvremena otišli su na nedostižnu prednost i do kraja rutinski odradili posao savladavši rukometaše BiH. Briljirao je, naravno, najbolji igrač Nizozemske Luc Steins.

Koliko je Steins bio dobar i kreativan, najbolje govori videosnimak kojeg je na svojim društvenim mrežama objavila zvanična stranica Evropskog prvenstva (EHF Euro). Tu su se našalili s reprezentacijom BiH, ali i pohvalili igru Luca Steinsa.

"Luc Steins je toliko dobar da su ga rivali željeli ponijeti kući", stoji u opisu snimka na kojem se vidi kako je nizozemski rukometaš nekoliko sekundi proveo u zagrljaju Adina Faljića.

U posljednjem kolu ćemo igrati sa Gruzijom (sutra od 18 sati) dok će selekcija Nizozemske u borbi za prvo mjesto igrati sa Švedskom.

 

Foto: Screenshot