Cijeli Portugal pratio let tog aviona: Otišao u London na sastanak, pa naprasno napustio restoran

.
Ruben Amorim u centru pažnje

 

Portugalski stručnjak Ruben Amorim ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti lisabonski Sporting i očekuje se da preuzme neki od klubova iz Engleske. On je jučer sa svojim agentom otputovao u Lisabon gdje je imao sastanak, ali neočekivano se samo nekoliko sati kasnije vratio u Portugal.

Amorim je oduševio sve na klupi Sportinga koji igra zaista odlično otkako je ovaj mladi stručnjak preuzeo portugalskog velikana.

Ovaj 39-godišnjak je na klupu Sportinga stigao u martu 2020. godine i to je bio pun pogodak za klub. Iako ima ugovor na još dvije godine mnogi smatraju da će Amorim na ljeto da napusti Sporting i napravi iskorak u trenerskoj karijeri.

Već neko vrijeme špekuliše se o tome da ćemo Amorima od iduće sezone najvjerovatnije gledati u engleskom Premiershipu, a nije tajna da je interes za njega pokazao Liverpool.

Redsi su već neko vrijeme u kontaktu s Amorimom kojeg vide kao idealnu zamjenu za Jurgena Kloppa. No, pored Liverpoola u priču se uključio i West Ham koji bi također rado vidio Portugalca na klupi svog tima.

West Ham je nedavno kontaktirao Amorima i njegovog agenta i jasno poručio da je spreman da ga dovede na ljeto i ispuni sve uslove koje porutugalski trener bude tražio od njih.

Da je situacija ozbiljna pokazalo se jučer kada je Amorim u društvu svog agenta otputovao u London gdje je imao zakazan sastanak i to upravo s čelnicima West Hama.

Očekivalo se da se Amorim zadrži u Londonu barem jedan dan i večeras vrati u Portugal, no on je sve iznenadio kada je samo nekoliko sati boravka u glavnom gradu Engleske odlučio da se vrati u Lisabon.

Portugalski mediji pišu da sastanak s čelnicima West Hama uopšte nije prošao dobro i da Amorim nema pozitivne utiske nakon svega. Sastanak nije dugo ni trajao, a Amorim je odmah odlučio da se vrati kući što dovoljno govori.

To je očito jasan znak da od dolaska Amorima na klupu West Hama nema ništa što se i očekivalo, ali je portugalski trener očito htio dati šansu londonskom klubu i saslušati njihovu ponudu.

Ipak, nije bio previše zadovoljan s onim što mu je ponuđeno i kakav projekat bi imao u West Hamu zbog čega se zahvalio čelnicima londonskog kluba na vremenu, a potom se vratio u Lisabon.

To znači da je Liverpool sada ostao jedini u igri i od početka su mnogi vjerovali da će upravo Amorim da dođe na Anfield na ljeto jer je to ponuda koja se ne dobija tako često.

Portugalci pišu da je Amorim htio da bude ljubazan i prema West Hamu i nije ih "otkačio" odmah, ali da je Liverpool prvi favorit da dovede portugalskog stručnjaka sada su svi shvatili.

On se u kasnim satima vratio s agentom u Lisabon gdje ga je dočekao veliki broj novinara, ali Amorim nije htio da komentariše zašto je putovao u Englesku, te da li je razgovarao s čelnicima West Hama.