Cijene ulaznica za utakmicu Bayern - Real višestruko skuplje u Madridu nego u Minhenu

.
Cijene ulaznica za nogometne utakmice u Španiji i Njemačkoj su udaljene "svjetlosnim godinama" jedni od drugih što se potvrdilo i prilikom objavljivanja cijena za utakmice polufinala Lige prvaka između Bayerna iz Minhena i Real Madrida.

Prva utakmica polufinala Lige prvaka se igra na Allianz Areni već sutra, a cijene ulaznica se kreću od 19 eura za najeftiniju do 150 eura za najskuplju ulaznicu za meč s Real Madridom.

Bayernovi navijači će na utakmicu s Real Madridom moći i za 70, 100 i 120 eura što je opet iznad 15, 40, 50, 60 i 80 koliko koštaju ulaznice za derbi mečeve u njemačkom šampionatu.

S druge strane, cijene za revanš meč ovih rivala koji je na rasporedu sljedeće sedmice na stadionu Santiago Bernabeu su nevjerovatno visoke.

Prvi čovjek Kraljeva Florentino Perez je za utakmicu protiv Bayerna ostavio identične cijene ulaznica kao za utakmicu protiv Manchester Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka.

Tako će navijači Reala za najeftiniju ulaznicu morati platiti 125 eura dok najskuplja ulaznica košta 445 eura.

Pobjednik dvomeča između Bayerna i Reala će u finalu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem će snage odmjeriti Paris Saint Germain i Borussia Dortmund.