Dalić nakon pobjede: "Igrali smo za naše branitelje i ljude koji preživljavaju u Hrvatskoj"

Zlatko Dalić ispunio je plan, u najvažnijoj utakmici svoje karijere. No ovo je tek početak za Varaždinca koji je emotivno reagirao pred kamerama nakon utakmice.

Hrvatska je pobijedila Nigeriju 2:0 u Kalinjingradu i uzela tri boda na otvaranju SP-a. Prvi gol je zabio Nigerijac Etebo u vlastitu mrežu, nakon pokušaja Mandžukića, a konačnih 2:0 postavio je iz penala Luka Modrić

Zlatko Dalić ispunio je plan, u najvažnijoj utakmici svoje karijere. No ovo je tek početak za Varaždinca koji je emotivno reagirao pred kamerama nakon utakmice. 

 

"Čestitam igračima na pobjedi i disciplini u igri. Igrali smo za naše ljude u Hrvatskoj koji se muče i preživljavaju, igrali smo za naše branitelje. Hvala našim navijačima koji su došli ovdje. Mi ćemo i dalje s ponosom igrati za Hrvatsku", bile su prve riječi izbornika nakon pobjede.

 

"Znate, mi druge Hrvatske nemamo... Kako god završi ovo SP, mi ćemo s ponosom nositi hrvatski dres", dodao je.

 

"Što se utakmice tiče, ispalo je dobro. Malo ćemo proslaviti i okrenuti se Argentini. Dalek je put do prolaska skupine, ovo je samo mali korak. Teška utakmica. Dečki su odradili dobar posao u fazi obrane. Dali smo dva gola iz prekida. Bilo je teško, Nigerija ima dobre individualce. Mi smo bili na nivou, puno smo trčali i na kraju zasluženo pobijedili", smatra izbornik. 

 

Prvu izmjenu obavio je nakon sat vremena igre, kada je Hrvatska počela gubiti konce u sredini. Uveo je Brozovića umjesto Kramarića. 

 

"Broz nam je donio mirnoću. Zatvarali smo utakmicu tako da smo branili loptu. Pobornik sam zadnjeg veznog koji čuva poziciju, ali s Lukom i Raketom u sredini sam tražio i dobio protok lopte. Nedostajao je dubinski pas, Krama je čekao, ali nije dobio pravu loptu, nedostajalo mi je prodornosti Rebića i Perišića, ali oni su radili puno u fazi obrane."

 

Izbornik je bio posebno zadovoljan stoperskim parom Vida - Lovren. 

"Nisam koristio Ćorluku jer sam u Vidi i Lovrenu tražio brzinu. Izašli smo visoko, a oni su reagirali sjajno. Ništa nije prošlo pokraj njih."

 

Argentina nije pobijedila, Hrvatska je prva u skupini. 

 

"Bilo bi teško da se moramo vaditi na Argentini. Znam da možemo bolje.  Nećemo kalkulirati, idemo pobijediti i Argentinu. Kada su dali prvi gol, bio sam sretan. Kod 1:1 sam navijao da tako i ostane."