Druga pobjeda sezone Noela, Kristoffersen preuzeo crvenu majicu

Francuz najbrži u Wengenu

Francuski skijaš, Clement Noel, bio je najbrži danas u slalomu voženom u Wengenu, te je tako stigao do svoje druge pobjede u sezoni,prenosi sport1.

Francuz je dvije vožnje u Švicarskoj završio za 1:46.43, što je bilo brže 40 stotinki od Norvežanina Henrika Kristoffersena. On će tako, nakon što je Alexis Pinturault odustao u drugoj vožnji, preuzeti vodeću poziciju u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, jer je razlika pred ovo takmičenje bila dva boda u korist Francuza.

Na treće mjesto je stigao Rus, Aleksander Khoroshilov, koji se tako prvi put poslije gotovo pune tri godine vratio na pobjedničko postolje. Posljednji put je na podijumu bio 24. januara 2017. godine kada je bio trećeplasirani u Schladmingu.

Za samo dvije stotinke podijum je izmakao još jednom Norvežaninu, Sebastianu Fossu- Solevaagu, dok su  petoplasirani bili Daniel Yule i Ramon Zenhauesern iz Švicarske kojima je za sedam stotinki izmaklo pobjedničko postolje.

Dalje slijede danas najbolji Austrijanac Marco Schawrz koji je zaostao 91 stotinku za pobjednikom, dok je prvi skijaš iznad sekunde zaostatka danas bio Švicarac Tanguy Nef na osmom mjestu. Deveti je bio Francuz Jean Baptiste Grange, dok je TOP 10 kompletirao četvrti Švicarac, Loic Meillard.