Idealni timovi 11. kola Premijer lige BiH: Miloš Močević MVP

Tim iz Istočnog Sarajeva pobijedio je Leotar sa 23:21, a Miloš Močević je naš MVP za 11. kolo Premijer lige BiH za rukometaše

Prethodnog vikenda odigrano je 11. kolo Premijer lige BiH za rukometaše, a u ovom kolu banjalučki Borac m:tel je slavio u Ljubuškom protiv Izviđača sa 26:24, te sada ima 27 od moguća 33 boda. Iz redova Banjalučana u našim timovima kola su desni bek Guillherme Linhares de Souza, pivot Nemanja Vučićević, dok je jedan od dva trenera kola Mirko Mikić, prenosi sport1.

Slavija je na svom terenu nadigrala trebinjski Leotar, a golman popularnih sokolova Miloš Močević zaslužio je da ponese titulu MVP-a ovog kola. Iz Slavije u našim idealnim timovima 11 kola je i lijevi bek sjajni Adis Hrbat, koji je postigao osam golova.
Dobojska Sloga ove sezone pravi nevjerovatne rezultate. Dobojlije su u okviru 11. kola remizirale protiv Slobode (26:26), a timu iz Doboja je ovo bio sedmi remi u sezoni. Iz redova Sloge u timovima kola je Haso Ćosić (lijevo krilo), a iz Slobode je svoje mjesto našao maestralni Davor Kadić.
Brčanska Lokomotiva je hit ove sezone i zauzima trenutno četvrto mjesto. U 11. kolu pobijedila je ekipu Drine u gostima, a briljirao je Igor Krivokapić (srednji bek). Osim njega, svoje mjesto u timovima kola zaslužio je i trener Lokomotive Ljubomir Filipović.
U pobjedi Sloge (GV/U) protiv visočke Bosne Vispak briljirao je Admir Purić, a iskusni lijevi bek je mrežu Bosne pogađao 11 puta.
Maglaj je na svom terenu deklasirao Konjuh i ponovo je predvodnik tima bio Benjamin Čičkušić sa 11 golova. Goražde je upisalo vrlo vrijednu pobjedu, a sjajni su bili Damir Delić (desni bek) i Tarik Žiga (desno krilo).
U ovosedmičnim timovima kola svoje mjesto su našli i Matej Mandić i Marko Srdanović, te Semir Zvekić.

Tim broj jedan - golman: Miloš Močević (Slavija), lijevo krilo: Haso Ćosić (Sloga Doboj), lijevi bek: Admir Purić (Sloga GV/U), srednji bek: Igor Krivokapić (Lokomotiva), desni bek: Linhares de Souza (Borac m:tel), desno krilo: Davor Kadić (Sloboda), pivot: Nemanja Vučićević (Borac m:tel). Trener: Mirko Mikić (Borac m:tel).
Tim broj dva - golman: Matej Mandić (Izviđač), lijevo krilo: Marko Srdanović (Leotar); lijevi bek: Adis Hrbat (Slavija), srednji bek: Benjamin Čičkušić (Maglaj), desni bek: Damir Delić (Goražde), desno krilo: Tarik Žiga (Goražde), pivot: Semir Zvekić (Iskra). Trener: Ljubomir Filipović (Lokomotiva).