LeBron James nastavlja karijeru, otkrio jedini uslov zbog kojeg će prekinuti s igranjem

.

Nakon što su se u posljednje vrijeme pojavile špekulacije o mogućem povlačenju LeBrona Jamesa iz košarke, višestrukog NBA prvaka i jednog od najboljih igrača ovog sporta svih vremena, on je potvrdio da će i naredne sezone igrati i da će to biti tako sve dok ne bude imao probleme s povredama.

Rekao je da ga statistika više uopšte ne zanima i da će se fokusirati isključivo na svoje zdravlje i svoju fizičku pripremu, kako bi košarku mogao nastaviti bez problema s povredama.

"Više me nije briga koliko ću poena postići i šta mogu, a šta ne mogu na terenu. Pravo i jedino pitanje za mene je da li mogu nastaviti igrati bez povreda. Dan kada ne budem mogao dati sve od sebe će biti i moj posljednji na terenu. A taj dan još uvijek nije došao", rekao je James.

U prošloj sezoni, James je u prosjeku postizao 28,9 poena i imao je 8,3 skokova i 6,8 asistencija. U prošloj sezoni je postao najbolji strijelac svih vremena u NBA ligi.

S obzirom na njegova sportska postignuća, ali i utjecaj koji ima van terena kao borac za socijalnu pravdu i promotor pozitivnih promjena, LeBron i dalje ostaje glavni akter NBA lige.

Dok mnogi igrači njegove generacije već razmišljaju o penziji ili su završili svoju karijeru, James ostaje predvodnik i inspiracija mladim igračima širom NBA lige. Njegova strast prema igri i želja za osvajanjem još titula prvaka pokazuju da su njegovi apetiti za uspjehom i dalje ogromni.