Legendarni španski as ispunio obećanje i platio odmor na Ibizi cijelom svom timu

A

FOTO: Twitter

Španski trener Cesc Fábregas platio je svojim igračima iz Coma odmor na Ibizi nakon plasmana tima u Seriju A prošlog vikenda.

Legendarni španski as nakon okončanja karijere postao je suvlasnik kluba, a potom i trener, iako se zbog nedostatka licence ne vodi kao šef stručnog štaba.

Sa svojom ekipom napravio je malo čudo, a potom je ispunio obećanje dato u trenutku kada su se borili za plasman u elitu.

"Hvala, Cesc Fábregas", napisao je Patrick Cutrone , najbolji igrač i kapiten tima, u poruci na društvenim mrežama kojom je otkrio da su igrači Coma stigli na Ibizu.

Como je, podsjetimo, prvenstvo Serije B završio na drugoj poziciji (iza Parme), sa 73 osvojena boda i nakon 21 pobjede, 10 remija i 7 poraza, te su se vratili u Seriju A nakon 21 godine.

Uz Fabregasa, koji je jedan od suvlasnika kluba, tu je i legendarni Thierry Henry, a u klupskom rukovodstvu je i nekadašnji igrač Chelseaja Dennis Wise.

Slavni Španac karijeru je počeo u Arsenalu gdje je odigrao 303 utakmice, postigao 57 golova i osvojio FA Cup. Bio je kapiten Topnika i tu je etabilirao svoje ime među najbolje veznjake na svijetu.

Barcelona ga je dovela 2011. godine, a tu je proveo tri sezone. Igrao je još za Chelsea, Monaco te posljednji klub Como.