Luka Modrić u nedjelju održao fudbalski čas, a jutros iz Madrida stižu razočaravajuće vijesti

.
Taman ga je krenulo

 

Luka Modrić zaigrao je u nedjelju od prve minute na meču Cadiza i Real Madrida i bio je jedan od ponajboljih igrača na terenu, te je ovacijama ispraćen s terena. No, bilo je jasno da postoji problem kod Modrića, a to se jutros potvrdilo.

Modrić ove sezone nema minutažu kao nekada kod Carla Ancelottija koji je odlučio da se više oslanja na nešto mlađe veznjake koje ima na raspolaganju.

Međutim, i pored činjenice da već ima 38 godina Modrić pokazuje iz utakmice u utakmicu da i dalje može igrati na vrhunskom nivou, te smo to vidjeli i u nedjelju u Cadizu gdje su Kraljevi slavili sa 3:0.

Hrvatski reprezentativac zaigrao je od prve minute i bio ponajbolji igrač na terenu, a kada je izlazio iz igre dobio je ovacije navijača domaćeg tima što najbolje govori kakav meč je Modrić odigrao.

No, dok je izlazio s terena vidjelo se da tu postoji problem jer je bilo nejasno zbog čega Ancelotti prvo Modrića izvodi iz igre jer je bio odličan.

Ispostavilo se na kraju da je hrvatski veznjak sam zatražio izmjenu jer je osjetio zatezanje u butnom mišiću. Na svu sreću povreda nije toliko ozbiljna, ali jutros se vidjelo da problem očito postoji.

Naime, nakon slobodnog dana igrači Real Madrida pojavili su se jutros na treningu, ali Modrić nije došao jer u klubu ne žele rizikovati da iskusni veznjak pogorša povredu koju je zadobio u nedjelju.

Također, španski mediji navode da će Modrić sigurno propustiti sutrašnju utakmicu Lige prvaka koju Real Madrid igra na svom terenu protiv Napolija.

Za Ancelottija je to još jedan udarac jer je lista povrijeđenih sve duža, a pored Modrića tu se već nalaze Camavinga, Courtois, Guler, Militao, Tchouameni, Vinicius Junior, te je također i Kepa pod upitnikom za sutrašnji meč.

Taman kada je Modrić ušao u pravu formu nakon uvezane tri utakmice za reprezentaciju i klub povreda je došla u najteži trenutak, ali navijači Reala se nadaju da će se Hrvat oporaviti u narednim danima i biti spreman za utakmicu La Lige.

Naime, nakon Napolija ekipu Reala već u subotu očekuje i utakmica u prvenstvu kada će dočekati Granadu.