Ma kakvi James i Davis: Dvije akcije koje pokazuju da je Nikola Jokić najbolji košarkaš na svijetu!

.
Nevjerovatan meč Nuggetsa i Lakersa

 

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su u nevjerovatnom meču na svom parketu pobijedili Los Angeles Lakerse sa 101:99 i poveli sa 2:0 u seriji, a još jednu spektakularnu utakmicu odigrao je srbijanski centar Nikola Jokić koji je pružio časove košarke Amerikancima.

Denver je u prvom meču protiv Lakersa slavio očekivano bez mnogo muke i poveo je sa 1:0, ali je sinoć tim iz Los Angelesa pružio daleko bolji otpor i bio na korak da izjednači u seriji.

Lakersi su imali čak 20 poena prednosti u jednom trenutku, ali to nisu uspjeli da sačuvaju do samog kraja jer su Nuggetsi uspjeli da naprave nevjerovatan preokret.

Junak je bio Jamal Murray koji je sa zvukom sirene pogodio šut za pobjedu Denvera i pravu ludnicu u dvorani.

Međutim, kao i tokom ove sezone glavni igrač Denvera i ovaj put bio je nevjerovatni Nikola Jokić koji je odigrao još jednu spektakularnu partiju i upisao je triple-double učinak u meču za pamćenje.

Jokić je na parketu proveo skoro 42 minute, te je uspio da ubaci 27 poena i doda još 20 skokova i deset asistencija čime je bez dileme bio najbolji igrač na parketu i pored dobrih partija koje su u protivničkom timu imali Anthony Davis i LeBron James.

No, svoju snagu Jokić je pokazao u odsutnim trenucima meča jer je on taj koji je uspio svojim potezima da vrati Denver u utakmicu.

Amerikanci su po ko zna koji put oduševljeni igrom Jokića, a srbijanski košarkaš je dao svima časove košarke na sinoćnjem meču i dokazao zbog čega je bez ikakve dileme trenutno najbolji igrač svijeta.

Jokića su pokušali svi da čuvaju u odbrani, a većinom to je radio Davis. No, zvijezdu Lakersa je Srbin vrtio oko malog prsta, te su dva koša koja je postigao bila posebno impresivna.

Sve se dešavalo u zadnjim minutama utakmice kada su Lakersi imali još uvijek prednost. Prvu magiju vidjeli smo kod rezultata 91:85 za goste kada je Jokić sjajnim potezima nadigrao Davisa i poentirao.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Ubrzo nakon toga njegova nova žrtva bio je Rui Hachimura kojeg je Jokić "izvrtio" kao na ringišpilu u trenutima dok se lomio meč, a zatim je ponovo poentirao za dva poena i vratio Denver u potpunosti u igru.Ovi potezi su i komentatore ostavili bez teksta, a iako Amerikanci ne daju reći da je neki Evropljanin bolji košarkaš od njihovih zvijezda sinoć je Jokić pokazao da mu trenutno niko na svijetu ne može parirati.

Serija sada seli u Los Angeles gdje nas čekaju dvije utakmice, te Lakersi sigurno žele da se vrate u igru i ne dozvole Nuggetsima da naprave "metlu" već na početku play-offa.