Kompletna hrvatska reprezentacija u šoku zbog mladog bh. igrača: Mateo Kovačić potpuno devastiran

Nakon pobjede nad Englezima i plasmana u finale SP-a, reprezentativci Hrvatske zasluženo su slavili, slavio je kompletan stručni štab predvođen Zlatkom Dalićem, a ludnica je bila i među navijačima Hrvatske.

pak, u velikom slavlju jedan od reprezentativaca Hrvatske prisjetio se svog prijatelja iz djetinjstva Edvina Hodžića, čija je iznenadna smrt potresla mnoge.

Matea Kovačića pogodila je vijest o smrti prijatelja iz djetinjstva i nekadašnjeg saigrača Edvina Dine Hodžića (23).

Kovačić se na Instagramu oglasio nakon tužnog događaja: ''Počivaj u miru, moj dragi prijatelju iz djetinjstva", napisao je Kova. 

Hodžić je preminuo prekjučer nakon što mu je pozlilo na treningu.

Hodžić je bio igrač austrijskog malonogometnog kluba Kapfenberga, a trebao je uskoro potpisati za Insbruk. Bio je vrstan malonogometaš, a s Mateom je igrao u omladinskim kategorijama LASK-a iz Linza.

Sjajno su se slagali na terenu, ali i izvan njega, a Dino je posebno pratio Mateove igre u Realu i reprezentaciji Hrvatske.

- Dino je igrao s Mateom Kovačićem, čiji otac godinama radi u Austriji. Kao klinci igrali su zajedno. I nešto kasnije, kada je Mateo dolazio svojima. Vjerujem da će ova vijest pogoditi i Matea jer su bili dobri prijatelji. Niko od nas ne vjeruje da nas je Dino napustio - rekao je Rešo Halilović, prijatelj porodice Hodžić.

dinohodziiic