Modrić je među velikanima Real Madrida, to dovoljno pokazuje novi rekord kojeg je Hrvat dostigao

.
Ispred njega su samo dva fudbalska asa

 

Real Madrid je u 33. kolu španske La Lige savladao Real Sociedad u gostima rezultatom 1:0, a heroj je bio mladi Arda Guler koji je postigao pogodak u 29. minuti utakmice i tako postao junak tima iz Madrida.

U pomenutoj utakmici u startnoj postavi bio je i Luka Modrić, teren je napustio u 84. minuti kada ga je zamijenio Lucas, a ovaj 38-godišnji hrvatski reprezentativac sinoć je stigao do jednog rekorda.

Luka Modrić je upisao 527. meč za Real Madrid i izjednačio se na trećem mjestu vječne liste sa brazilskim velikanom Robertom Carlosom.

Već u narednom kolu Modrić će imati priliku da se osamostali na drugoj poziciji vječne liste Real Madrida kada su u pitanju nastupi u dresu kraljevskog kluba.

Ako ostane u Realu i naredne sezone, Modrić će imati priliku da dođe na drugo mjesto vječne liste i prestigne još jednog Brazilca, a riječ je o Marcelu koji ima 546 nastupa.

Ubjedljivo prvi na pomenutoj listi je Karim Benzema sa 648 utakmica u dresu Reala i teško da će ko stići u budućnost.

Ali, uvijek treba biti na oprezu, vidjet ćemo šta će Luka Modrić odlučiti o nastavku svoje karijere, koliko planira još igrati i koliko zapravo planira ostati u Madridu ili je odlučio da dođe kraj jedne velike trofejne ere u svijetu fudbala.

Modrić dao podršku Guleru

Luka Modrić nije samo vrhunski fudbaler nego i veliki čovjek i jedan od onih čija riječ u svlačionici Reala nosi težinu.

Guler je praktično oduševio sve u svlačionici svojim nastupom, a to je iskoristio i Luka Modrić da se obrati mladom Turčinu.

Riječi koje mu je izrekao Luka Modrić će mu možda zauvijek ostati urezene u mislima.

"Arda, ti si genije. Sjajna definicija", šapnuo je Modrić turskom veznjaku na uho nakon što je zabio gol vrijedan osvajanja tri boda na teškom gostovanju, prenijela je Marca.

Između njih dvojice se u dosadašnjem dijelu sezone stvorio poseban odnos, Turčin je svjestan Modrićeve veličine pa nije čudo zašto upija svaku njegovu riječ, ali i potez.