Muhamed Toromanović trener na Rukometnom CPU kampu u Cazinu

Proteklog vikenda u Cazinu organizovan je po prvi put Rukometni CPU kamp.

Proteklog vikenda u Cazinu organizovan je po prvi put Rukometni CPU kamp.

Zajednički je ovo projekt koordinatora škole rukometa RK Krajina Cazin Elmira Šepića i trenera OŽRK Krajina Mustafe Toromanovića. Kamp je bio zatvorenog tipa, a učesnici su bili cazinski rukometaši i rukometašice učesnici Omladinske rukometne lige Grad Cazin.

Preko 100 mladih rukometaša i rukometašica imalo je priliku raditi treninge na vrhunskom nivou, a treneri su bili proslavljeni cazinski rukometaš i reprezentativac BiH Muhamed Toromanović  i Vladimir Suvajac, doselektor ženske rukometne reprezentacije BiH. Polaznici kampa bili su podijeljeni u četiri grupe, a svaka je imala po četiri treninga. Organizatori kampa kao i svi njegovi učesnici su prezadovoljni odrađenim i naučenim za ovako kratak period.
Muški i ženski rukometni klub se zahvaljuju Gradu Cazin, cazinskoj kompaniji CPU InfoTech, kao i Medresi Džemaluddin Čaučević koji su podržali ovaj projekt.

Zajednički stav svih učesnika i organizatora je da se sa istim ciljem vidimo i sljedeće godine na nadamo se još boljem i dugotrajnijem kampu.