Nakon velikog uspjeha Hrvatske, oglasio se i Modrić: Niko u nas nije vjerovao prije Mundijala

sa
Luka je nakon meča tješio svog klupskog kolegu Rodriga kojem je Livaković odbranio penal

Hrvatska reprezentacija je napravila veliku senzaciju nakon što je poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca sa Svjetskog prvenstva u Kataru eliminisala jednog od glavnih favorita za osvajanje (2:1).

"Vatreni" su odigrali odličnu i hrabru utakmicu protiv moćnih Brazilaca. Hrvatska je pokazala da je "kraljica produžetaka", a onda su u penal seriji bili besprijekorni. Sva četiri izvođača - Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Modrić i Mislav Oršić su bili precizni, a Livaković je odbranio penal.

Nakon velike pobjede i ogromnog uspjeha oglasio se kapiten "Vatrenih" Luka Modrić.

- Puno smo puta pokazali da nećemo nikad odustati i da nas ne smiju otpisati. Niko u nas nije vjerovao prije Svjetskog prvenstva - rekao je Modrić koji je nakon pobjede tješio svog klupskog kolegu Rodriga (Rodryga) kojem je Livaković odbranio penal.

- Rekao sam Rodrigu da svako može promašiti penal. Ohrabrio sam ga. Sjećam se da sam ja promašio penal protiv Turske 2008. godine. Nije to lako, ali to očvrsne čovjeka. Siguran sam da će se i Rodrigo ojačati nakon ove utakmice. Ništa mu neće biti, svi mi nekad ne uspijemo. Šteta je što se to dogodilo njemu jer smo zaista u jako dobrim odnosima - poručio je Modrić.