Navijači Partizana deportovani iz Moldavije nakon drame na ulazu u državu

navijači
Navijači beogradskog Partizana kojima je zabranjeno da uđu u Moldaviju, deportovani su nazad u Srbiju.

 

Naime, grupi od 12 pristalica beogradskog kluba je sinoć sačekalo neprijatno iznenađenje po slijetanje u Kišnjev, gdje im je od pripadnika čuvara reda rečeno da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije i "zato što su Srbi".

"Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odjeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumjeti, ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem, a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ako Putin sutra pošalje raketu, poginut ćete ovdje!? Zašto da poginete ovdje? Poginite u svojoj zemlji. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što prije biti riješena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uvečer podržimo naš Partizan", izjavila je navijačica koja se predstavila kao Mirjana.

Donesena je odluka da se s konačnom odlukom sačeka do jutra, ali je ista ostala na snazi. Njima je zabranjeno da uđu u zemlju, a povratne avionske karte su kupili od sopstvenog novca i to pod navodno visokim cijenama.

"Nakon što smo cijele noći pokušavali da riješimo situaciju, dio deportovanih navijača je prvim jutarnjim letom napustio Moldaviju kupivši karte o sopstvenom trošku i to po paprenim cijenama. Oko dva sata noću, svima je pojedinačno uručena i zvanična zabrana ulaska pa je nakon konsultacija s ambasadorom u Rumuniji odlučeno da se više ne čeka na pomoć koja ne stiže. Drugi dio navijača će napustiti Moldaviju nakon 14:00 sati letom za Bukurešt, također o sopstvenom trošku", ističu navijači Crno-belih iza Twitter profila Partizan.net.

Utakmica je na programu u četvrtak od 21:00 sat na stadionu u Kišinjevu jer su organizatori riješili da iz Tiraspolja prebace meč u drugi grad zbog blizine granice s Ukrajinom.