Nogometni klub Jedinstvo dobio novo rukovodstvo i trenera

Nogometni klub Jedinstvo slijedeće godine obilježiti će stotinu godina postojanja kluba a tim povodom javnosti je na današnjoj konferenciji za medije predstavljeno novo rukovodstvo kluba koje bi bihaćkog prvoligaša trebalo vratiti na stare staze slave.

Medijima se obratio investitor Ismet Hadžimuratović, predsjednik UO NK Jedinstvo, Adnan Bajrić, menadžer marketinga, novoimenovani trener Vlado Jagodić i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić koji je istakao da i u narednom periodu neće izostati podrška Grada Bihaća nogometašima NK Jedinstvo, saopćeno je iz ureda gradonačelnika.

„Dolazak investitora potvrda je da ćemo se mi još više angažirati u NK Jedinstvu i Grad Bihać dati će na upravljanje infrastrukturu klubu, izmiriti ćemo dugove kako novi ljudi ne bi zatekli stare probleme i maksimalno učestvovati u radu kluba kroz upravljačke strukture. Hvala ranijem rukovodstvu, trenerima i igračima koji su dali maksimum napora da Jedinstvo ostane u Prvoj ligi F BiH. Ovo je nova stranica u radu NK Jedinstva i uvjeren sam da ćemo dogodine dostojanstveno oblježiti 100 godina kluba „ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se svima koji su do sada podržavali rad NK Jedinstvo, Ismet Hadžimuratović, predsjednik UO NK Jedinstvo, kazao je da u novu sezonu nogometaši Jedinstva idu sa novim trenerom i novom klimom u klubu koja će u godini kada se obilježava 100 godina postojanja zasigurno donijeti konkretne uspjehe i pomak u organizacionom i takmičarskom smislu.

„Naš prvi cilj je stabilizacija stanja u klubu i povratak omladine i djece u klub koji ima stogodišnju tradiciju i koji ima svoje mjesto u nogometu naše zemlje. Pred nama je dosta posla, ali ćemo se znati uhvatiti u koštac sa svim izazovima. Do početka sezone izvršiti ćemo i neke radove na sanaciji trebine i terena i uz kvalitetne pripreme i pojačanja spremno ćemo dočekati početak sezone“- istakao je Hadžimuratović.

„Nogometni klub Jedinstvo ima dugu i bogatu nogometnu tradiciju i ovo je klub koji zaslužuje maksimalnu angažiranost i odricanje i na to sam kao trener spreman. Već danas se okupljamo i krećemo sa pripremama koje ćemo nastaviti na Jahorini i napraviti ćemo tim koji će spremno dočekati novu sezonu i borbu za Premijer ligu BiH „- istakao je Vlado Jagodić, novi trener NK Jedinstvo.