Novak Đoković proglašen najboljim sportistom na svijetu po peti put

r
Novak Đoković je najbolji sportista na svijetu.

U ceremoniji Laureus akademije koja je večeras održana u Madridu po jubilarni 25. put srbijanski teniser odnio je laskavu titulu za najboljeg na svijetu.

Konkurencija ni malo nije bila laka - pored Srbina u istoj konkurenciji nominovani su bili atletičari Mondo Duplantis i Noa Lajls, automobilista Maks Ferštapen te fudbaleri Erling Haland i Lionel Mesi.

Kada se pogledaju Đokovićevi rezultati iz prošle godine i dostignuća koja je uspio da ostvari na polju tenisa i time sebe vječno upiše zlatnim slovima u knjigu teniske vječnosti, reklo bi se da večeras nije bilo previše dileme.

Tri grend slema, rekordni osmi put kako je završio godinu kao prvi na svijetu, oborena granica od 400. nedjelja na prvom mjestu, samo su neka od dostignuća ovog sportskog giganta.

Bio je nominovan i prošle godine, međutim s obzirom da je u kombinaciji bio Lionel Mesi koji je tada došao sa osvojenim Svjetskim prvenstvom te Zlatnom loptom, Srbin nije imao previše šanse.

Sa večerašnjim priznanjem Nole se izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom i tako sada obojica imaju po pet priznanja.