Novi projekat RK Krajina - Kamp za mlade rukometaše

Svi zainteresirani cazinski osnovci o vremenu i mjestu održavanja treninga, bit će obavješteni kroz promo materijal u svojim mjesnim zajednicama.

Muški rukometni klub "Krajina" Cazin, dobitnik priznanja na Izbor sportiste USK za 2017. najuspješniji sportski kolektiv, kako u seniorskim, tako i u omladinskim kategorijama, nastavlja sa realizacijom svojih mnogobrojnih projekata. Od narednog vikenda kreće u realizaciju još jedne zanimljive priče, a radi se o prezentaciji rukometa po mjesnim zajednicama kroz projekat "Kamp za mlade rukometaše",  za učenike osnovnih škola koji za to dosad nisu imali priliku.

                Uzimajući u obzir činjenicu da Cazin nema regulisan redovan gradski prevoz, pa je samim tim i onemogućeno djeci iz ruralnih područja Grada bavljenje dvoranskim sportovima, RK "Krajina" je prvi klub koji će na ovakav načnin pokušati riješiti ovu prepreku te omogućiti mnogobrojnim cazinskim osnovcima za vrijeme ljeta bavljenje rukometom. Svi zainteresirani cazinski osnovci o vremenu i mjestu održavanja treninga, bit će obavješteni kroz promo materijal u svojim mjesnim zajednicama. Sve druge informacije mogu se dobiti preko klubske facebok stranice  https://www.facebook.com/RkKrajinaCazin/.

Ovaj projekat je podržan od Strane Fondacije Mozaik uz financijsku podršku Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) Robert Bosch Stiftung, Balkan Trust for Democracy, Medicor, ZEIT, drugih donatora i Grada Cazin.