OKI Fantomi u pohodu na odbranu titule evropskog prvaka

sjedi
Odbojkaši OKI Fantomi okupili su se i počeli sa treninzima u drugom dijelu sezone. Cilj je odbraniti titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ali i zlato na Kupu šampiona Evrope.

ako su odbojkaši bili na zimskoj pauzi, njihova forma je zadovoljavajuća, ocjenio je trener Sead Mršo, navodeći kako će treninzi u narednom periodu biti vrlo zahtjevni jer prvaka BiH očekuju novi podvizi.

"Pred nama je domaće takmičenje, želimo odbraniti titulu prvaka BiH, a potom slijede još jače pripreme za Kup šampiona, koji se ove godine igra u njemačkom gradu Dresdenu“, rekao je Mršo.

Kup šampiona održće se od 21. do 23. aprila 2023.godine, gdje Fantomi brane naslov prvaka Evrope.

Pored toga, Fantome očekuje i organizacija tradicionalnog Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci Sarajevo Open 2023, na kojem se okupe najjače reprezentacije i klubovi u ovom sportu.

Nastavak takmičarske sezone počeo je sa 27. sjednicom Skupštine kluba, gdje su predstavljeni dosadašnji uspjesi kluba, ali i težnje u narednom periodu.

Kako je rekao predsjednik kluba Ismet Godinjak, protekla godina, kao i prvi dio sezone su jedni od najuspješnijih za Fantome.

"Osvojili smo titulu evropskog prvaka u Italiji, odbranili titulu jesenjeg prvaka BiH“, napomenuo je, između ostalog Godinjak kada je govorio o uspjesima u proteklih 18 mjeseci.

Fantomi su osvojili i dva Međunarodna turnira u sjedećoj odbojci, prvi u Sarajevu – Sarajevo Open 2022, a drugi Prijateljstvo 2022, koji je u oktobru odigran u Zagrebu.

Odbojkaški om klubu invalida OKI Fantomi Sarajevo dodijeljeno "Najuspješniji klub - Paraolimpjiski sportovi," za ostvarene izuzetne sportske rezultate, koje je dodijeljeno u januaru 2023. godine na Izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa za 2022. godinu.