Otpisani Zec na trenutak vratio nadu Želji, Handžić Plemiće približio tituli

Prvo poluvrijeme nije ponudilo naročito lijep fudbal. Oba tima imala su periode igre u kojima su dominirali, ali nisu nam ponudili previše.

Željo je međutim u 21. minuti umalo poveo iz prve šanse na utakmici. Dženan Zajmović je pokušao atraktivno sa 16 metara škaricama, a lopta završana na stativi gola gostiju.

U ostatku prvog poluvremena Zrinjski je nešto bolji tim. Imali su gosti nekoliko opasnih napada, a u dva navrata je gol domaćeg tima pokušao ugroziti Hajdarević.

Prvo je udarac mladog fudbalera gostiju završio preko gola, da bi se u 37. minuti našao usamljen na pet metara, ali odbrana Željezničara u posljednji čas uspijeva da izblokira njegov pokušaj.

Do kraja prvog dijela ništa značajno se nije dogodilo i na odmor se otišlo sa nepolpularnih 0:0.

Ipak, samo što je počelo drugo poluvrijeme Željezničar je poveo. U 49. minuti Goran Zakarić odlično ubacuje iz kornera, a u kaznenom prostoru se odlično snalazi Jadranko Bogičević, te pogađa mrežu Kenana Pirića za prednost od 1:0.

Zrinjski je potom krenuo nešto ofanzivnije na gol Plavih, ali pravog rješenja u fazi napada tim Blaža Sliškovića nije imao.

Ipak, iz prvog pravog udarca u okvir gola gosti dolaze do pogotka. Do lopte u kaznenom prostoru dolazi Hajdarević, te matira Kjosevskog prizemnim udarcem za izjednačenje rezultata na 1:1 u 67. minuti.

Samo tri minute kasnije Plemići su mogli i povesti. Filipović je gađao ugao gola domaćih, ali je lopta otišla tik pored gola.

Željo u 79. minuti dolazi do novog vodstva. Graovac se prošetao kroz odbranu Zrinjskog, uposlio je usamljenog Asima Zeca na drugoj stativi, a brzonogi fudbaler pogađa za 2:1. Veoma važan gol od strane momka koji je do prije nekoliko dana bio otpisan kod Admira Adžema.

Do kraja Zrinjski ipak stiže do jednog boda koji bi im na kraju mogao donijeti titulu prvaka. Rezervista Haris Handžić u 90. minuti pogađa za 2:2 i ovaj rezultat ostavlja Mostarce tri boda ispred Željezničara koji će imati težak zadatak da dođe do naslova prvaka.

Liga za prvaka, 7. kolo:

Željezničar - Zrinjski 2:2 (Bogičević 49', Zec 79' / Hajdarević 67', Handžić 90')

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Graovac, Mehremić, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Zajmović, Vranješ, Hajdarević, Osmanković, Ubiparip.

ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Stanić, Pezer, Hajdarević, Perišić, Jakovljević, Bencun, Filipović, Kadušić, Bilbija.