Ponosni Cazinjani: Cepelin 3. na Međunarodnom turniru u Bijeljini

asd
Mladi rukometaši Rukometnog kluba Cepelin Cazin proteklog vikenda su učestvovali na veoma jakom Međunarodnom rukometnom turniru Bijeljina Handball Cup 2021. Radi se o jednom od najvećih i najbolje organizovanih turnira za mlađe uzraste na području Bosne i Hercegovine na kojem je učestvovalo preko 60 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Ukrajine, Mađarske, Crne Gore i BiH.

RK Cepelin je nastupio u generaciji dječaka rodjenih 2008.godine i mlađih, a u grupi uz RK Cepelin bili su još RK Srednjoškolac Novi Grad, RK Sloboda Tuzla, RK Drina Zvornik. U grupi smo ostvarili dvije pobjede i neriješen rezultat sa RK Sloboda, te kao dugoplasirana ekipa izborili prolaz u polufinale. Poraz u polufinalu, od trenutno boljih RK Bijeljina, podnijeli smo sportski, te hladne glave dočekali utakmicu za 3. mjesto. U borbi za bronzanu medalju naši dječaci su pokazali apsolutnu dominaciju i svo vrijeme kontrolisali tok utakmice, te na kraju zasluženo slavili. 

Čestitamo ekipi RK Sloboda Tuzla na osvojenom 1. mjestu i zahvaljujemo se domaćinu, organizatoru turnira na pozivu i gostoprimstvu.

Uprava kluba i treneri RK Cepelin zahvaljuju se roditeljima na podršci i pomoći u organizaciji odlaska na Bijeljina Handball Cup, kao i svima vama koji ste kupovinom članskih karata pomogli odlazak našeg kluba na ovaj turnir.

Image
ht