Prevario Union Berlin i na očajan način htio spasiti karijeru, a na kraju ponižen kao niko

fudbaler
Španski veznjak Isco još uvijek je bez kluba nakon što je u posljednji trenutak propao njegov odlazak u Union Berlin iako je sve već bilo dogovoreno, ali sada su se pojavile informacije da je upravo Isco glavni krivac za to jer je pokušao na sve načine pronaći neki bolji klub.

Ovaj 30-godišnji fudbaler ostao je bez kluba nakon što je Sevilla krajem decembra prošle godine neočekivano odlučila da s njim raskine ugovor iako je na ljeto stigao kao veliko pojačnje u ovaj klub.

Isco je devet godina proveo u Real Madridu s kojim je osvojio sve što je mogao, a njegova karijera doživjela je nevjerovatan pad samo šest mjeseci nakon što je napustio kraljevski klub.

U Sevilli nisu bili zadovoljni njegovim igrama i postigli su sporazumni raskid saradnje, ali se očekivalo da Iscu neće biti teško naći novi klub. Međutim, svi su se iznenadili kada je objavljeno da on ide u Bundesligu i to u Union Berlin s kojim je sve dogovorio.

Jučer se čekala samo zvanična potvrda da je Isco novi igrač Union Berlina, ali na kraju je taj posao propao u posljednji trenutak. Njemački mediji tvrde da je Isco glavni krivac za to i da mu je Union Berlin bio samo rezervna opcija.

Navodno, nekadašnji veznjak Real Madrida pokušavao je do posljednjeg trenutka pronaći neki zvučniji klub, a na kraju je ostao i bez odlaska u Union Berlin jer su i u tom klubu shvatili šta Španac radi.

Koliko očajan je bio Isco najbolje pokazuje činjenica da se ponudio Manchester Unitedu i nudio je da igra čak skoro besplatno, ali s Old Trafforda je dobio ekspresan odgovor da od toga neće biti ništa.

Iz Uniteda su mu poručili da im novi igrači ne trebaju i da mu neće ponuditi ugovor, a samo nekoliko sati kasnije Crveni đavoli su doveli Marcela Sabitzera iz Bayerna što je bio dodatni udarac za Isca.

Na kraju Isco je ostao i bez odlaska u Union Berlin, ali se i dalje nada da će pronaći novi klub. On kao slobodan igrač ima šansu još uvijek da se skrasi u nekom klubu, no vremena i izbora je sve manje.

Podsjećamo, Isco je s Union Berlinom dogovorio ugovor do ljeta 2024. godine s opcijom produženja na još jednu sezonu i kada je trebao biti ozvaničen ovaj posao sve je palo u vodu.

Iz kluba su objavili da je Isco tražio na kraju dosta više novca od dogovorenog i da su oni odustali od njegovog dovođenja.