Real se samo dva puta u posljednjih 16 sezona nije plasirao u polufinale Lige prvaka: Dobro se sjeća Bosanca i bolnog poraza

r
Madriđani su preživjeli nalete Sitija, a onda utakmicu dobili na penale

Fudbaleri Real Madrida su jučer izborili polufinale, pobjedivši Mančester siti nakon izvođenja penala (4:4 u regularnom dijelu, 4:3 penali).

 

U prvom duelu je bilo 3:3, a u revanšu na Etihadu Real je preživio nalete Sitija, a onda utakmicu dobio na penale. Tako je Real izbacio prvaka Evrope, a zanimljivo da se u posljednjih 16 godina samo dva puta nije kvalifikovao u polufinale.

Bilo je to u sezoni 2008/09 kada su Madriđane u osmini finala zaustavili fudbaleri Liverpula. Na Bernabeu je bilo 1:0 za goste iz Engleske, a na Enfildu je Real "stradao" s 4:0.

Video pogledajte KLIKOM OVDJE

Nakon ove sezone, uslijedilo je pakleno ljeto u Madridu, a Florentino Perez je krenuo u stvaranje druge generacije Galaktikosa.

Na Bernabeu su stigli Kristijano Ronaldo (Cristiano), Kaka, Karim Benzema, Ćabi Alonso (Xabi), Alvaro Arbeloa, Raul Albiol...

Trener je bio Manuel Pelegrini, ali je Ronaldu i društvu na put stao Miralem Pjanić sa svojim Lionom.

U Francuskoj je bilo 1:0 za Lion, a u Madridu se Real nadao preokretu.

I dobro je krenulo za "Kraljeve". Ronaldo je u 6. minuti nadoknadio zaostatak iz prvog meča, a onda je "Mali princ" šokirao "Kralja". Igrao se 75. minut kada je Pjanić utišao Bernabeu i izbacio Real iz Lige prvaka.

Video pogledajte KLIKOM OVDJE