Slovenski Roki hvali mladog bh. boksera: "On kad te udari, laku noć moja mala barbiko"

v

Dilan Rajić je talentovani bh. bokser koji je prošle godine osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu za juniore

Popularni slovenački MMA borac Miran Fabjan pažnju bh. javnosti skrenuo je na sebe pobjedom protiv Tomislava Spahovića na FNC- 14 eventu održanom u Sarajevu krajem prošle godine.

Nakon meča u Sarajevu, poslije kojeg se zahvalio Allahu na trijumfu, osvanula je priča o Fabjanu. Slovenski Roki, kako mu je nadimak, bio je na rubu, a spas je pronašao u islamu. 

Sada je hvalio mladog bh. boksera Dilana Rajića (Dylan), koji je u novembru prošle godine s dva meča otišao na Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu, a iz Budve se vratio s bronzanom medaljom.

- Imamo sada ludu ekipu. Imamo Dylana, to je mali Bosanac iz Roterdama. Mali, ima 206 centimetara i 135 kila. Gledajte, on je imao dva meča i ode na Evropsko prvenstvo za juniore u boksu i osvoji bronzu. Kikbokser, bolesno stari - rekao je Fabjan.

Stvarno imamo dobru ekipu. Ja sam star, mogu sutra završiti, ali ovaj Dylan... Ima momak 22 godine. On kad te udari, laku noć moja mala barbiko – rekao je Miran Fabjan.


Inače, Dilan Rajić je nakon osvojene bronze u razgovoru za "Avaz“ otkrio kako je imao ponude brojnih zemalja da nastupa za njih, ali da je on imao samo jednu želju – da se bori pod zastavom Bosne i Hercegovine. Želja mu se ispunila.

U Budvu je otišao s trenerom Almedinom Fetahovićem i osvojio medalju.

Zanimljivo, svoju sportsku karijeru je počeo kao fudbaler. Sa 14 godina se prebacio u kik-boks, a onda se prebacio na boks kojim se bavi već sedam-osam godina.

I došao je pod trenersku palicu Fetahovića, koji je svojevremeno prije 30-ak godina osvojio prvu medalju za BiH. Bilo je to na Mediteranskim igrama u Monpeljeu.

Što se Fabjana tiče, on je nedavno "uspavao" Žgelu, a onda najavio okršaj sa Darkom Stošićem, koji je planiran u Beogradu u junu mjesecu.