Tarik Muharemović novi igrač Juventusa!

asd
Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Tarik Muharemović (18) novi je igrač Juventusa.

Talentovani defanzivac potpisao je ugovor sa torinskim velikanom do ljeta 2025. godine, a pridružio se mladom timu italijanskog giganta.

Muharemović u redove Juventusa dolazi iz austrijskog Wolfsbergera u kojem je odigrao šest utakmica u Bundesligi protekle sezone.

Skauti Juventusa nisu ostali imuni na njegove odlične partije i odlučili su ga dovesti u svoje redove i sa njim je potpisan ugovor na četiri godine.

Muharemović je imao pravo nastupa i za Sloveniju koja se borila da ovaj 18-godišnjak zaigra za tu zemlju, ali na kraju je on odlučio da bira srcem, te je obukao dres reprezentacije BiH.

On je za već debitovao za mladu reprezentaciju naše zemlje i sigurno je da veoma brzo možemo očekivati da Muharemović zaigra i za seniorski tim naše zemlje ukoliko nastavi ovim tempom da se razvija.

Talentovani defanzivac je u omladinskim kategorijama igrao za timove Austrije Kartnen i Austrije iz Klagenfurta, a 2019. godine je prešao u Wolfsberger.

Debi za prvi tim upisao je u aprilu ove godine u duelu protiv RB Salzburga. Važi za veoma beskompromisnog bora i svakako se nadamo da će Muharemović u budućnosti ostvariti veliku karijeru.

Juventus je ogroman korak u karijeri za jednog mladog fudbalera, a on je zbog torinskog giganta odbio ponude Hoffenheima, LASK-a, Galatasarayja i Bešiktaša.

Foto: Juventus