Torino podijeljen, a razlog je Allegri - Transparent ispred stadiona Juventusa dovoljno govori

.
Ultrasi Juventusa podržavaju Allegrija

 

Juventus je već godinama daleko od osvajanja titule prvaka Italije. Nije konkurentan ni u Evropi, pa navijači Juventusa opravdano traže odlazak Massimilijana Allegrija. Ali, ne svi.

Ni ove godine Juventus nije prvak Italije. Nakon Intera, Milana i Napolija, sada je red ponovo došao na Inter, a Juventus će se morati zadovoljiti plasmanom u Ligu prvaka.

Stara dama grabi ka trećem mjestu u Seriji A, a uspjela se plasirati u finale Kupa Italije gdje će 15. maja igrati protiv Atalante našeg Seada Kolašinca.

Pored rezultata, mnogi navijači Juventusa su nezadovoljni stilom fudbala koji preferira trener Massimiliano Allegri, te ne kriju želju da on na kraju sezonu napusti klub i da na njegovu poziciju dođe neko drugi.

Međutim, najvatreniji navijači Juventusa, vole Allegrija. Redovno ga podržavaju i skandiraju mu na utakmicama, čak i kada to naiđe na salve zvižduka i podsmijeha drugog dijela navijača Juventusa.

Nakon remija 0:0 s Milanom, grupa Viking Juve je ispred Allianz stadiona podigla ogroman transparent koji je bio direktna poruka treneru.

"Gospodine Allegri, morate ostati, želimo s vama na Svjetsko prvenstvo", pisalo je na transparentu. 

Bianconeri su se kvalifikovali za FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2025. godine, čiji će domaćin biti Sjedinjene Američke Države.

Traje od 15. juna do 13. jula 2025. godine, tako da je to tehnički nakon što Allegrijev ugovor istekne 30. juna.

Dakle, ovo je zapravo molba za Allegrija da ne samo ostane naredne sezone, već i da produži svoj sadašnji ugovor nakon ljeta 2025. godine.