Vico Zeljković otkupio dresove 11 igrača Premijer lige te tako donirao 5.500 KM za bh. građane

vico
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković napravio je divan gest.

 

Otkupio je Zeljković na zatvorenoj aukciji 11 dresova najboljih 11 igrača Premijer lige BiH iz prošle sezone, te tako donirao 5.500 KM za Fond za liječenje oboljelih bh. građana.

"Bolest ne pita ni za ime, ni za prezime, a svjesni su toga svi ljudi u Bosni i Hercegovini, posebno sportisti, koji su okupljeni oko Fonda "Sportisti za život", kojeg su, zajedno sa Pomozi.ba osnovali Edin Džeko i Mirza Teletović.

Od jučer, dio naše velike sportske porodice je i predsjednik Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković, koji je na zatvorenoj aukciji ponudio najveći iznos za dresove najboljih igrača Premijer lige BiH, izabranih u manifestaciji "Kristalnih 11", koju je organizovao Sindikat profesionalnih fudbalera BiH.

Predsjednik NS/FS BiH tako je podržao fond za liječenje bh. građana u iznosu od 5.500 KM, otkupivši potpisane dresove Osmana Hadžikića (Velež), Elvira Durakovića (Igman/Sarajevo), Slobodana Jakovljevića, Hrvoja Barišića, Josipa Barišića (Zrinjski), Nikole Ninkovića (Borac), Semira Štilića (Željezničar), Dala Varešanovića (Sarajevo), Mirsada Ramića (Igman), Nermina Haskića (Velež) i Nemanje Bilbije (Zrinjski).

Spomenute igrače su izabrali svi premijerligaški igrači iz BiH, a dvojica od nabrojanih su dobili im pozive u "A" reprezentaciju BiH, gdje su se lično zahvalili predsjedniku bh. kuće fudbala, na velikodušnoj gesti, prenosi scsport.

Ranije, tokom ove godine, NS/FS BiH i Udruženje Pomozi.ba potpisali su Memorandum o saradnji, koji podrazumijeva zajedničko djelovanje u humanitarnim projektima, a predsjednik saveza Vico Zeljković otišao je i korak dalje, te je vlastitim sredstvima odlučio pomoći liječenje bh. građana”, saopćeno je na stranici NSBiH.