WhatsApp grupa igrača Chelseaja sinoć je "gorila", svaki od fudbalera je imao istu reakciju

.
Nakon što je Mauricio Pochettino dobio otkaz

 

Chelsea je sinoć potvrdio da Mauricio Pochettino neće biti trener ovog tima iduće sezone i da su dogovorili raskid saradnje. Ova vijest je itekako iznenadila igrače londonskog kluba jer je nastao haos na WhatsApp grupi nakon što su saznali šta se dešava.

Chelsea bez dileme igra jednu od najlošijih sezone u posljednjih 20-tak godina, ali očito je da se nije očekivalo da će Pochettino na kraju da dobije otkaz.

Argentinac je na Stamford Bridge stigao prošlog ljeta i potpisao je višegodišnji ugovor, no čelnici kluba nisu bili zadovoljni rezultatima i odlučili su da je ponovo došlo vrijeme da mijenjaju trenera.

Engleski Telegraph prvi je objavio informaciju da je Pochettino bivši na Stamford Bridgeu, a ubrzo nakon toga oglasio se i Chelsea koji je to potvrdio iako je očito plan bio da se ta vijest ne objavi baš sinoć.

No, Plavci su morali reagovati nakon što je informacija procurila u javnost, te je potvrđeno da Pochettino više nije trener ovog kluba.

Telegraph sada otkriva i nove informacije oko situacije u Chelseaju koje pokazuju da niko u timu nije očekivao da će argentinski stručnjak dobiti otkaz.

Navodno, nakon što je objavljeno da je Chelsea uručio otkaz Pochettinu nastao je haos na WhatsApp grupi u kojoj su igrači londonskog kluba jer niko od njih nije vjerovao da je to istina.


Oni su smatrali da su u pitanju samo špekulacije, ali kada je Chelsea potvrdio da je Pochettino bivši nastao je pravi tajac.

Mnogi su upravo preko WhatsApp grupe saznali šta se dešava i bili su iznenađeni jer Argentinac nije davao nikakve znakove šta se dešava i da bi mogao napustiti klub.

Telegraph piše da su igrači razočarani takvom odlukom čelnika kluba jer su s Pochettinom imali odličan odnos i smatrali su da je on odličan izbor, te da će u idućoj sezoni sigurno da rezultati budu bolji.

Pored Pochettina imali su i sjajan odnos s njegovim pomoćnicima, a vijest da je Argentinac i njegov stručni štab dobio otkaz ih je baš zatekla.

Još uvijek nije poznato ko bi mogao biti novi trener Chelseaja, te očekuje se da će čelnici kluba u narednim sedmicama napraviti listu kandidata i pokušati pronaći najbolje rješenje.