Xabi Alonso poslao ljude da uživo gledaju zvijezdu Fenera, on doživio tešku povredu

r
Španski trener Xabi Alonso proslavio se na klupi Bayer Leverkusena i ovom njemačkom timu donio je prvi naslov u Bundesligi.

Alonso je odradio fantastičan posao na klupi Bayera, koji je konačno osjetio slast osvajanja nacionalnog prvenstva. Osim toga, Bayerov sastav može čak i do triplete. U finalu Kupa Njemačke igrat će protiv Kaiserslauterna, a u polufinalu Evropske lige protiv Rome.

Iako se stalno Alonso dovodio u vezu sa velikanima evropskog fudbala kao što su Liverpool, Bayern i Real Madrid, on je odlučio najmanje još sezonu ostati na klupi Apotekara, te ima plan da i u narednoj sezoni radi velike stvari.

Jasno je da su mnoge Bayerove zvijezde na meti drugih klubova nakon sezone iz snova, ali Alonso želi da se ključni fudbaleri zadrže, a osim toga, namjerava pojačati svoj tim. Na njegovom radaru je i jedan od igrača turskog Fenerbahčea. Ili je barem bio do prije nekoliko dana...

Radi se o Ismailu Yukseku, koji ima 25 godina i igra na poziciji centralnog i zadnjeg veznog, s tim da po potrebi može da igra i na poziciji stopera. Ovaj univerzalac je u tekućoj sezoni odigrao čak 47 utakmica, te ima jedan gol uz šest asistenija.

Igrao je u nekoliko turskih timvoa kao što su Adana Demirspor, Bursaspor, Balikesirspor i Golcukspor.

Navodno je Xabi Alonso poslao skautski tim na nedavnu utakmicu Fenerbahčea i Bešiktaša (2:1) sa jasnim ciljem da isprate nastup turskog fudbalera.

Ismail Yuksek nije imao sreće, pošto se povrijedio u 19. minuti derbija i napustio je teren na nosilima. Kasnije je objavljeno da su stradali ligamenti i to bi moglo značiti da će Alonso morati da odustane od njega.

Do te nesretne 19. mintue odigrao je dobro, ali povreda je poremetila i njegove i planove Xabija Alonsa. S obzirom na to da ima ugovor s Fenerom do 2027. godine, sve su prilike da će ipak ostati u redovima turskog velikana.

Fenerbahče ima nekoliko talentovanih i sjajnih fudbalera i očekuje se da će neki od njih na kraju sezone spakovati kofere i promijeniti sredinu, naročito ako klub ne osvoji titulu, a u ovom trenutku ima četiri boda manje od vodećeg Galatasarayja.