Za svjetsko čudo izdržao cijelu sezonu na klupi u Premijer ligi BiH, sada dobio otkaz!

ivica barbaric
Svaki trener koji izdrži cijelu sezonu na klupi nekog premijerligaša može se reći da je napravio pravo malo čudo. U takmičarskoj godini to je bio slučaj sa Ivicom Barbarićem koji je predovio NK Široki Brijeg.

 

Premijer liga je u vrhu liste po smjeni trenera tokom sezone, tako je u sezoni 2022/23 procenat smjene trenera nevjerovatnih 91.7%.

Jedini koji cijelu sezonu odradio kao šef stručnog štaba bio je Ivica Barbarić koji je vodio ekipu Širokog Brijega do 5. mjesta što nije bilo dovoljno za izlazak na euroscenu.

Nakon okončane sezone sa Pecare su odlučili da Barbarića kao i sve njegove pomoćnike razriješe dužnosti.

"Na petoj sjednici Upravnog odbora Nogometnog kluba Široki Brijeg održanoj u petak navečer razriješen je dosadašnji stručni stožer seniorske momčadi predvođen Ivicom Barbarićem.

Odluka je donesena jednoglasno na temelju analize rezultata i rada stručnog stožera u proljetnom dijelu sezone m:tel Premijer lige BiH, uključujući i natjecanje u m:tel Kupu BiH.

Nogometni klub Široki Brijeg zahvaljuje se treneru Ivici Barbariću i njegovom stručnom stožeru na dosadašnjem angažmanu i ostvarenim rezultatima", poručili su iz bivšeg prvaka BiH.

Iz Širokog Brijega su naveli kako će novi stručni štab biti imenovan prije 19. juna za kada je planiran start priprema za novu sezonu.

Inače, novi sportski direktor Širokobriježana Slavko Brekalo će u narednim sedmicama imati pune ruke posla pošto je tokom sedmice čak 10 igrača napustilo klub.

Bruno Oliveira, Kristijan Luburić, Ivan Bošnjak, Tomislav Knežević, Ilan Pejić i Kadu potpisali su sporazumni raskid, dok su Renatu Josipoviću, Dominiku Radiću i Juraju Ljubiću s posljednjim danom mjeseca maja istekli ugovori, kao i Iliji Mašiću koji će karijeru nastaviti u Lokomotivi iz Zagreba.