Zabava kakvu smo samo mogli poželjeti u finalu Istoka: Boston slavio uz čudesnu trojku i produžetak

v

Košarkaši Boston Celticsa slavili su rezultatom 133:128 protiv Indiana Pacersa na startu finalne serije Istočne konferencije NBA lige.


Prvi duel u seriji, a koja se igra na četiri dobijene partije, doveo je Boston u prednost u borbi za veliko finale NBA lige. No, duel u TD Gardenu je donio pravu zabavu, uzbuđenja, greške i sjajne poteze, a na kraju je završen nakon produžetka.

Duel je bio dramatičan od samog početka pa do kraja, a u završnici regularnog dijela vidjeli smo pravu ludnicu. Košarkaši Indiane poklonili su loptu greškom desetak sekundi prije kraja pri vodstvu 117:114. To je Boston iskoristio.

Fantastičnu trojku za poravnanje i produžetak postigao je Jaylen Brown s manje od šest sekundi prije kraja utakmice i tako je odveo u produžetak.

Kada se zaigrao produžetak, tu je drugi heroj Celticsa isplivao. U pitanju je Jayson Tatum koji je postigao čak 10 poena u produžetku i svom timu donio pobjedu rezultatom 133:128.

Upravo je Tatum bio najefikasniji s 36 poena, dok je Jrue Holiday postigao 28. U pobjedničkom timu je i Brown postigao 26, dok je kod gostiju najefikasniji bio Tyrese Haliburton s 25 poena.

Serija se nastavlja u noći sa četvrtka na petak, dok u finalu Zapada igraju Dallas i Minnesota i tek večeras igraju svoj prvi meč serije.

Foto: X