Zbogom Madrid, ali i Florido! Novi Modrićev klub na nezamislivoj destinaciji, čekaju ga poznata lica

,
Izgleda da neće u Inter Miami

 

Luka Modrić može početi s pakovanjem kofera. Nakon deseteljeća Hrvat napušta Real. Očekivalo se da će karijeru nastaviti u Interu iz Miamija, ali od selidbe na Floridu prema svemu sudeći neće biti ništa pošto se osvajač Zlatne lopte sprema za nezamislivi transfer. 

Modrić u ovoj sezoni nema status kakav je očekivao. Izgubio je mjesto startera i više nije nedodirljiv. Posljednji meč igran protiv Brage počeo je sa klupe, a ušao je u posljednjih 20-ak minuta.

Plan Carla Ancelottija sa Hrvatom je postao jasan. Ako jedan meč igra od početka, naredni je na klupi. Od 14 nastupa ove sezone samo je kompletirao jedan meč i to gostovanje Bragi u Ligi prvaka.

Dešavanja posljednjih sedmica uveliko govore o sve izvjesnom odlasku Modrića iz Madrida nakon duže od deset godina boravka u španskoj prijestolnici.

Mnogi su bili sigurni da će njegova naredna destinacija te ujedno i posljednja u karijeri biti Florida, tačnije Inter Miami gdje bi igrao sa Leom Messijem.

Međutim, došlo je do preokreta, barem tako tvrdi Rudy Galletti, italijanski novinar koji je ekspert za saudijsko tržište.

Ako je prije nekoliko mjeseci bilo nezamislivo vidjeti Modrića u Saudijskoj Arabiji od jučer to nije slučaj pošto bi se vrlo lako Hrvat mogao otisnuti u novu obećanu zemlju.

Ljetos je 38-godišnjak bio na velikom iskušenju. Odbio je nevjerovatne ponude od Saudijaca jer je želio ostati u Realu gdje je na neki način izigran.

Prilikom razgovora obećano mu je da će njegov status biti nepromijenjen, ali kako je sezona uzela zamah Modrić je osuđen na doziranu minutažu.

Upravo to žele iskoristiti dva saudijska kluba koji ne pitaju za cijenu. U pitanju su Al Ahli i Al Ittihad. Borba ova dva za potpis je već uveliko počela.

Cilj Saudijca je dobiti zeleno svjetlo od samog Modrića poslije čega bi počeli pregovori sa Realom koji ne bi trebao stvarati probleme oko odlaska kao što je bio slučaj i s Karimom Benzemom.

Koji god klub izabere Modrića će čekati brojna poznata lica sa evropskih terena. Za Al Ittihad između ostalih igraju Benzema i N'Golo Kante, dok su članovi Al Ahlija Roberto Firmino i Riyad Mahrez.

Saudijski klubovi su u zadnjih 10-ak mjeseci doveli veliki broj fudbalskih zvijezda i očigledno se nemaju namjeru zaustaviti.