Bh. tim slavio sa 16:0 i poručio: Treba li nekome da se pravdamo ako smo dobri?

asd
Sloga iz Gornjeg Crnjelova slavila je jučer u meču 4. kola Druge lige RS Istok protiv Mladosti iz Rogatice pomalo nevjerovatnim rezultatom 16:0.

Gosti smatraju da nije korektno ponižavati rivala na ovaj način, ali iz Sloge uvjeravaju da bi bilo poniženje da su "povukli ručnu".

"Fudbalski klub Sloga je zbog svog poštenog odnosa prema igri, prema publici, ali i prema svim akterima fudbalske utakmice zadobio simpatije i poštovanje ogromnog broja ljubitelja ove prelijepe igre širom Bosne i Hercegovine.
Uvijek smo davali svoj maksimum i uvijek će tako i biti.

Ne ulazeći u razloge ružnih, zlobnih, nekorektnih i netačnih navoda iz redova naših jučerašnjih protivnika, reći ću da mi svaku utakmicu igramo na isti način i sa istom ambicijom.

Naš kadar broji 20 kvalitetnih igrača i treba li da se pravdamo nekome ako smo dobri? Zar ustvari nije poniženje ako neko 'povuče ručnu' i na taj način vam pokaže da mu niste dostojan protivnik? Sve ekipe protiv nas izlaze izuzetno motivisane i to nama imponuje. To govori da nas cijene i da poštuju naš rad. Bilo je mnogo pobjeda, bilo je i poraza.

Nakon svakog poraza, sportski smo pružili ruku svom protivniku i rekli mu da uživa u zasluženoj pobjedi, jer smo i kad smo gubili davali svoj maksimum u tom trenutku.

Sezona je tek počela. Pred nama je mnogo izazova i biće izuzetno teških utakmica. Radujemo se susretima i viteškom nadmetanju sa našim sportskim prijateljima u narednih 26 prvenstvenih kola.

Sredina smo u kojoj su igrači i treneri srećni i zadovoljni, ne krijemo svoje ambicije, želimo biti prvi i uživamo u svakom danu provedenom na terenu", rekao je Dalibor Kapikul, šef stručnog štaba našeg kluba", stoji u saopštenju kluba na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama.