Bihać: Građani će na prijevremenim izborima odlučiti koji će od kandidata na upražnjenu poziciju gradonačelnika

.
Građani Bihaća za nešto više od mjesec dana ponovo će na biračka mjesta. Ovoga puta glasat će za novog gradonačelnika, jer je dojučerašnji prvi čovjek grada, Šuhret Fazlić, zbog mandata u Skupštini kantona odstupio sa gradonačelničke fotelje…

 

Odlukom Centralne izborne komisije BiH prijevremeni izbori za četiri gradonačelnika i dva načelnika u Bosni i Hercegovini biti će održani petog februara iduće godine. Novi gradonačelnik birati će se i u Bihaću između pet kandidata. Oni dolaze ispred ispred političkih subjekata, i to Elvedin Sedić iz POMAK-a, Hamdija Abdić iz SDA , Adnan Habibija iz SDP-a , a za gradonačelnika će se boriti i dva nezavisna kandidata, Amarildo Mulić i Damir Đug. Danas u 16,00 sati istekao je rok do kojeg su politički subjekti trebali dostaviti imena kandidata CIK-u BiH. 

Izbori za gradonačelnika Bihaća biće održani 5. februara. Prije toga, svi kandidati će u dvosedmičnoj kampanji moći predstaviti svoj program. Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine sutra će izvršiti žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću.