Bihać i Krajina spajaju Istok i Zapad a politika ih razdvaja

U moru sivih vjesti koje u posljednje vrijeme okružuju Bihać i Krajinu, napokon jedna lijepa, pozitivna i turistička.

Ovih dana Bihać i Krajinu posjetila je skupina turističkih uposlenika iz Sarajeva, Pala, Vareša, Fojnice, Kiseljaka i Kreševa. Među njima je bio i kolega novinar web portala Bljesak.info koji je iskoristio priliku da napiše prelijep tekst o Bihaću i ovom dijelu BiH.

Njegov tekst je dokaz da je Bihać kroz historiju uvijek privlačio turiste i kako to on reče, spajao Istok i Zapad. Prava je šteta što neko iz centra države pokušava Bihaću i Krajini pokvariti tu perspektivu, a za sve je kriva politika, koja gdje god da se uplete ostavi pustoš.

Državni vrh predvođen SDA strankom i njenim kadrovima, mora već jednom prestati gledati na Krajinu kao na zadnju rupu na svirali. Krajina je sada kanton, a kantoni su tako uređeni (Imamo primjer u Švicarskoj) da su sami za sebe države. Krajiški političari dobivaju glasove u Krajini i ako žele da se tako i u budućnosti nastavi, moraju se oduprijeti političkom utjecaju vrha svojih stranaka i ostaviti uvlakačku strategiju napredovanja u Karijeri na uštrb rodnog kraja i naroda iz kojeg su ponikli.

Zahvaljujemo se kolegi M.J. iz Bljesak.info na onako lijepom tekstu i pozivamo i ostale naše sugrađane širom BiH, ma koje nacionalnosti i religije da su, da dođu i posjete Bihać i Krajinu koja je prepuna historijskog naslijeđa koje povezuje cijeli region i šire. A usput da vide i prirodne ljepote koje su bogom dane ovom kraju BiH.

Tekst kolege sa Bljesak.info možete pročitati na ovom linku