Danas izvlačenje parova baraža za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Autor Danas izvlačenje parova baraža za Svjetsko prvenstvo u Brazilu komentari

U Cirihu će danas s početkom u 14 sati biti obavljen žrijeb baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

 Portugal, Grčka, Hrvatska i Ukrajina su nositelji, a nenositelji su reprezentacije Francuske, Švedske, Rumunije i Islanda.

Prve utakmice se igraju 15. a druge 19. novembra. Pobjednici će se naći na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a plasman su nakon evropskih kvalifikacija ranije osigurale pobjednice svojih grupa, Belgija, Italija, Njemačka, Holandija, Švicarska, Rusija, debitant na velikom takmičenju, naša BiH, Engleska i branioc titule svjetskog prvaka, reprezentacija Španije.

Na Mundijalu će igrati domaćin Brazil, Argentina Australija, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Honduras, Iran, Japan, Južna Koreja i SAD.

Jordan i Urugvaj te Meksiko i Novi Zeland će utakmice baraža igrati 13. i 20. novembra.

Kada je riječ o afričkim kvalifikacijama za SP, prve utakmice su već odigrane. Rezultati su sljedeći: Nigerija - Etiopija 2:1, Senegal - Obala Slonovače 1:3, Kamerun - Tunis 0:0, Egipat - Gana 1:6, Alžir - Burkina Faso 2:3.

Revanš susreti Etiopija - Nigerija i Obala Slonovače - Senegal se igraju 16. novembra, Tunis i Kamerun će se sastati 19. novembra, dok su uzvratni susreti Gana - Egipat i Burkina Faso - Alžir na rasporedu 19. novembra.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu se održava od 12. juna do 13. jula 2014. godine.
(Klix.ba)

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
MAJA COMMERCEENO PICETURIJA

Marketing

BOSCH KGH PROJEKTNI BIRO OAZA RENTACAR TOP TERME TOPUSKO ČAJIĆKI KAMNE LIMOMETAL DURMES MOBILTRONIC AMFORA VAS DOM PRIMA NAMJEŠTAJ

Anketa: Vozite li bicikl, kakva su vaša iskustva s vozačima automobila?